Помогнете за популяризирането на нашия форум!

• РЕКЛАМА

Трудно пали в дъждовно време

Компактните и практични автомобили на Hyundai.

Трудно пали в дъждовно време

Мнениеот IVV » 30 Юли 2010, 00:04

Да споделя един много странен проблем с моя Accent (1,3 бензин 2001).
Преди около половин година започна да ми прави странен номер: сутрин, когато е валяло и е влажно, пали трудно. Освен това на първото кръстовище изгасваше на ниски обороти. Когато угасне на ниски обороти след това е почти невъзможно да я запалиш отново. След 2-3 часа (очевидно като поизсъхне) пали без никакъв проблем. Така ме остави няколко пъти на различни кръстовища - много гадна работа. Когато врмето е сухо - няма проблеми с паленето, нито угасваше на ниски обороти. Помислих, че са кабеляци и започнах да подменям: кабели на свещи, свещи, почисване на въздушната клапа, добавки в горивото за инжекциони и т.н. Нищо не помогна, бях се видял в чудо. Ходих при всякакви майстори, които ми обясняваха, че просто си въобразявам.
Отидох и до IND. Прегледаха електрониката, тестваха я - няма й нищо. Нито изгасва, нито компютъра е запазил някакъв код.
Все пак монтьора който се занимаваше с колата (мисля, че се казва Пламен) подсказа, че може би проблема е в ...алармата. Една от защитите е прекъсване на захранването на горивната помпа и имало вероятност прецакани релета на алармата да правят лоша връзка на захранването на горивната помпа. За всеки случай възстанови оригиналната схема на захранването. За момента нямам никакъв проблем, въпреки, че тези дни доста валя. Пали без проблем и не угасва.
Странна работа, ама ми костваше много нерви да разбера какво е.
IVV
Нов
Нов

Aвтомобил: Accent 1.3 2001

Назад към Accent/Pony